National Army Museum

Powell Fenwick is the Mechanical, Hydraulic, Electrical and Fire engineering consultants on the National Army Museum, Waiouru redevelopment. We provided full design, documentation and observation for this project, which involved a new atrium entry building between the two main wings of the museum, with a new gallery/exhibition space adjoining. The entry building is heated by an underfloor hot water heating system served from the central heating reticulation, and ventilated via high level fans. The gallery space is served by a ducted split system heat pump and swirl diffusers. A particular challenge of this project was that the new link building cut across all of the main service arteries between the two main wings of the museum. This required special provisions and staging to keep the complex running while the link was being built, and to integrate the services into the new foundations.